Vigtigheden af Teknisk SEO

Publiceret: 25-09-2020 07:00

Teknisk SEO er ikke så sexet - men ufattelig vigtig!

Teknisk SEO er et begreb som mange overser eller helt vælger at se bort fra.

Når der skal produceres ny hjemmeside tænkes der først og fremmest i design, layout og brugervenlighed - hvilket også er vigtigt. Men teknisk SEO er vigtig for din hjemmesides liv på Google.

Teknisk SEO omhandler bl.a.:

 • Korrekt formatering af indholdet på dine sider
 • Korrekt håndtering af sider og produkter som har ændret navn eller er blevet flyttet eller slettet
 • Om hjemmesiden er mobilvenlig
 • Hastigheden på din hjemmeside - især på mobilen
 • Om din hjemmeside vises som sikker (HTTPS)
 • Hvilke sider skal indekseres hos Google og hvilke skal undlades

Kontakt os om Teknisk SEO

Korrekt formatering af indholdet

Brug muligheden for at give dine sider en unik og "slagkraftig" titel (Title-tag), samt en beskrivelse (Description-tag) som kort fortæller hvad der findes på denne side.

Disse META TAGS, som de kaldes, kan ikke ses af brugerne - men søgemaskinerne bruger dem til at hente indhold til deres beskrivelser i resultaterne.

Dit system bør have mulighed for at kunne oprette disse META TAGS for hver side, nyhed og produkt.

Udover disse "usynlige" elementer er det ligeledes vigtigt at du formatere indholdet på siden korrekt - dvs. at du kun bruger en stor overskrift (H1) på hver side. Flere af disse på en side forvirrer Google i forhold til hvad der er vigtigt. 
Brug ikke alt for mange links på hver side - men sørg for at linket til sider som understøtter indholdet på siden.

Laver du link til eksterne sider er det vigtigt at disse sider ikke opfattes som reklamesider af Google, da du derved bliver straffet. Sørg for at sætte "nofollow" på disse link (gøres med attributten " rel='nofollow' ").

Læs mere om formatering af indhold.

Kontakt os om Teknisk SEO

Korrekt håndtering af ændrede eller slettede sider

Når du ændre navn på en side (eller produkt eller artikel), er det ufattelig vigtig at du fortæller søgemaskinerne om dette. Hvis din side allerede er indekseret hos Google og du fx. flytter siden til en anden placering vil brugeren blive sendt til en "fejl-side" (også kaldet en "fejl 404 side") når der klikkes på linket.

Derfor er det vigtigt at lave det der kaldes "redirect" (omstilling/viderestilling) af siden fra den gamle placering til den nye, således at brugeren ikke går forgæves.

NEWWWEB CMS er opbygget således at disse redirect automatisk oprettes i systemet - ved flytning af en side eller ved ændring af navnet på siden.

Sletter du derimod en side bør du lave en omstilling (redirect) til en anden side som har lignende indhold eller en side som forklarer om hvorfor siden ikke er aktuel længere.
Det samme gælder for produkter - hvis produktet udgår så flyt det til en side med udgåede produkter. Så kan du altid rydde op på denne side efterhånden som søgningen af produktet dør ud.

Kontakt os om Teknisk SEO

Mobilvenlig hjemmeside

Google er allerede gået over til deres strategi om "Mobile First" - hvilket betyder, at når din hjemmeside "gennemlæses" (crawles) af deres robot så læser robotten kun siden i den mobile version - hvilket igen betyder at hvis din hjemmeside ikke er mobilvenlig, bliver du straffet.

Læs mere om mobilvenlig hjemmeside her

Hastigheden på din hjemmeside

Hvor hurtig din hjemmeside er til at vise første side - eller den side som brugerne kommer til fra Google er altafgørende for om de bliver på hjemmesiden eller om de forsvinder med det samme - også inden siden overhovedet bliver vist.

Hastigheden afhænger af mange ting. Blandet andet:

 • Brug af billeder
  Sørg derfor for at du bruger billeder som er optimeret til både desktop og mobil.
 • Brug af "smarte funktioner" - som kræver meget kode (fx. Javascript)
  Hav ikke alt for mange "smarte funktioner" med indhold der glider ind/op/ud/hen over andet. Nogle gange er det kun med til at irritere brugeren.
 • Kompleksiteten af din menu
  Indlæs kun (hvis det er muligt) det første niveau af din menu og sørg for at resten hentes når der er brug for det

Kontakt os om Teknisk SEO

Er din hjemmeside sikker?

En vigtig detalje som både skaber troværdighed - men også tilfredsstiller Google er om din side vises som sikker - altså om der installeret et SSL certifikat på siden.

Dette ses ved at der vises en "hængelås" før domænet i din browser.

Undlad at indeksere "ligegyldige sider"

For sider som ikke har reel værdi for dine varer eller ydelser er det en rigtig god ide at udelade disse fra søgeindekset.

Det kunne være sider om din privatlivspolitik, cookiepolitik og handelsbetingelser. Disse er ikke relevante for brugere som leder efter varer/ydelser. De er først vigtige når brugerne allerede er på din side.

For at udelade sider fra søgemaskinernes indeks indsættes der et META TAG i headerne for siden (som  ikke kan ses af brugeren): 

<meta name="robots" content="noindex, nofollow">

Dette bør kunne styres fra din administration af hjemmesiden.

NEWWWEB CMS lever op til alle vigtige punkter!

Kontakt os for yderligere information om Teknisk SEO og hjælp hertil.

5649
Kontakt os for hjælp til Teknisk SEO
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System