Landingpage - hvad er det?

Publiceret: 08-01-2021 06:00

Hvad er en landingpage - eller på dansk landingsside - og hvorfor ovehovedet beskæfteige sig med begrebet?

Landingpages eller landingssider er egentlig bare en side som en besøgende lander på ved at have klikket på et link fra en annonce, en Google søgning eller et link i et nyhedsbrev. Så i ordets bredeste betydning er alle sider på din hjemmeside en landingsside.

Men her vil vi fortælle om de landingssider hvor du gør lidt ekstra ud af at fortælle om dine produkter og ydelser, og forhåbentlig få den besøgende til at udføre en ønsket handling, som for eksempel at udfylde en kontaktformular eller købe et produkt fra din webshop. Når en besøgende udfylder kontaktformularen eller klikker sig videre til et produkt, så siger man at der sker en konvertering - dvs den besøgende går fra at være en anonym besøgende til en potentiel kunde.

Landingssider laves ofte for at samle information på en let og overskuelig måde og for at udfylde "eventuelle mangler på søgeord", som man ikke umiddelbart kan samle andre steder.

En landingsside bør opbygges så fokus for siden har ét konverteringsmål. Derfor er det også meget vigtigt at du fjerner alle "støjende elementer", dvs. ingen menu, ingen breadcrumb, ingen søge felter, ingen login eller andre elementer som kan få den bøsgende væk fra din landingsside.

Landingssider kan bl.a. være:

 1. En side som sammenfatter information om en specifik problemstilling
  Eksempel her på kunne være en side om vedligehold af din cykel, hvor man fortæller om hvad man kan gøre, hvordan man skal gøre det og hvilke produkter man evt. kan bruge - med link til disse produkter, samt hvordan du kan hjælpe yderligere.
 2. En side som fortæller om en ydelse eller tilmelding til en ydelse.
  Eksempel her på kunne være tilmelding til en abonnementsordning/nyhedsbrev hvor fordelene beskrives og der refereres til kunder som allerede er abonnenter. - Altså en side, som med en kontaktformular, giver den besøgende lyst til at udfylde formularen.

Hvad skal du overveje omkring landigssiden?

Når du opretter en landdingsside er det vigtigt du overvejer følgende:

 • Hvem skal siden henvende sig til?
 • Hvad er dit ønskede mål med siden?
 • Hvad er sidens formål, budskab og indhold?
 • Hvilken handling ønsker du af den besøgende?
 • Skal siden give den besøgende mulighed for nemt at klikke videre (som eksempel 1 herover) eller skal siden være "lead-genererende" (som eksempel 2 herover)?

Følg med i næste uge

I næste artikel giver vi eksempler på hvordan du kan opbygge en landingsside.

7120
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System