Hvordan opretter jeg en landingpage?

Publiceret: 15-01-2021 07:00

Her viser vi en lille guide til hvordan du opretter en landingpage, eller på dansk - landingsside

Vil du læse mere om hvad en landingsside er har vi skrevet en artikel om dette.

Den nemmeste måde at forklarer opbygningen af en landingsside er ved at tage udgangspunkt i en konkret case. Vi viser derfor hvordan opbygningen af en landingsside kan se ud for en cykelhandler der ønsker at informere sine kunder om rengøring af cyklen og få kunderne til at bestille en tid.

En landingsside bør opbygges så fokus for siden har ét konverteringsmål. Derfor er det også meget vigtigt at du fjerner alle "støjende elementer", dvs. ingen menu, ingen breadcrumb, ingen søgefelter, ingen login eller andre elementer som kan få den besøgende væk fra din landingsside.

Hvilke elementer kan/skal jeg have med?

  1. afsnit med en relevant overskrift + indledende tekst og gerne med tekst i bulletpoint format.
    Indsæt også et billede som "fanger" og en "CTA" (Call-To-Action) knap. Denne knap kan fører til en formular eller et andet afsnit på siden (fx. en formular).
  2. afsnit kan være et troværdighedsskabende element - fx. et banner med en kort udtalelse fra en kunde eller en indlysende fordel - Stor tekst og klart budskab!
  3. afsnit er med mere relevant information og billede(r) - altså noget som giver mere interesse for emnet. Igen sørg for at lave bulletpoints - det gør det meget nemmere at overskue.
  4. afsnit kan være endnu et afsnit med mere relevant information
  5. afsnit - endnu et troværdighedsskabende element
  6. afsnit er en formular med mulighed for at kunden kan kontakte dig og få yderligere hjælp eller booke tid eller signe up på et eller andet.
  7. afsnit afsluttende med fx. flere udtaleleser eller FAQ (ofte stillede spørgsmål) eller yderligere produkt information.

Ovenstånede er blot et eksempel, du kan have brug for flere eller færre elementer, alt efter hvad dit mål med siden er. Du kan ikke have for meget information på en landingsside! Dog er det vigtigt at det er relevant information og at det kommer i den rigtige rækkefølge.

Men husk at tænke mobil version af din landigsside. De fleste søgninger på Google foregår fra mobilen, så derfor skal din landigsside også kunne læses let og overskueligt på en mobil.
Det kan godt være du skal sætte siden lidt anderledes op - fx. ved at "folde nogle afsnit sammen" - men det er vitigt at du har alt indholdet på din mobile version, da Google læser din side "som en mobil" (Mobile First).

Live eksempel

For at vise hvordan det kan gøres, har jeg oprettet en landingsside på vores demo-site.

Der er kun anvendt elementer og afsnit som I allerede har tilgængelig i jeres administration.

God fornøjelse med opbygningen af landingssider

7178
Kontakt mig for mere information og hjælp med landigssider
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System