Send et nyhedsbrev

Publiceret: 27-11-2020 00:00

Vil du gerne nå ud til flere potentielle kunder - så skal du overveje et nyhedsbrev. Det kræver selvfølgelig lidt at komme i gang, men effekten er til at måle!

Flere af de kunder vi har opsat nyhedsbrev for, har en klar stigning i antal besøgende på deres hjemmeside, op til 5 dage efter nyhedsbrevet er udsendt.

Hvordan kommer du i gang med nyhedsbrev?

Det første er valg af program til udsendelse af nyhedsbrevet. Vi anbefaler MailChimp, da det er et meget intuitivt online program som har alle de features som gør det nemt at styre både udsendelse og brugere. Desuden er det gratis hvis du har under 2000 nyhedsbrevsmodtagere.

Du skal selvfølgelig også have styr på din GDPR; hvordan sikre du dig at de der tilmelder sig dit nyhedsbrev også let kan tilgå deres profil og framelde sig igen.

Dernæst skal du have lavet en nem tilmelding på din hjemmeside. Dette kan gøres på flere måder. Vi laver for det meste en integration direkte til MailChimp som gør det muligt at tilmelde sig nemt og hurtigt.

Hvad skal nyhedsbrevet indeholde?

Indholdet af dit nyhedsbrev er selvfølgelig subjektivt - det skal tilpasses din virksomhed, og derfor kan der ikke gives en skabelon for indholdet. Har du en webshop, ja så er det naturligvis dine gode tilbud, eller nyheder som du skal formidle til dine kunder.

Sælger du ydelser kan du med fordel lave korte beskrivelser i nyhedsbrevet med link til hjemmesiden med mere information.

Det vigtigste er at du skriver korte "teasers" og linker til hjemmesiden. Hvis modtageren får alle informationer i nyhedsbrevet, er der jo ingen grund til at besøge din hjemmeside.

Opdeler du dine modtager, i segmenter eller grupper, kan du bedre målrette dit indhold og dermed "generer" du dine modtagere mindst muligt. En anden fordel er at du kun sender nyhedsbreve med indhold som modtageren selv har valgt at modtage.

Hvis du f.eks. sælger både professionelt og amatør udstyr inden for elektronik kan det være en god idé ikke at sende information om de dyre (professionelle) produkter til amatøren og omvendt. Giv kunden det han/hun ønsker.

Hvor tit skal du sende nyhedsbrev?

Hvor ofte du sender et nyhedsbrev kan variere meget fra virksomhed til virksomhed. Har du en webshop er et nyhedsbrev en gang om ugen eller når der virkelig er nogle gode tilbud en god plan.

Er der tale om ydelser eller generel information om nye tiltag i din virksomhed, er en gang hver 14. dag eller 1 gang hver måned måske bedre.

I statistikken, som findes i MailChimp, får du hurtigt et overblik over åbningsraten - altså hvor mange der åbner nyhedsbrevet. Er tendensen at færre læser dine nyhedsbreve, bør du overveje om du sender for tit eller om indholdet er uinteressant for dine læsere.

Læs denne artikel hvis du vil vide mere om åbningsrate og hvad der kan påvirke den.

MailChimp som nyhedsbrevs program

Hos NEWWWEB anvender vi MailChimp og anbefaler også dette til vore kunder, da det er nemt og intuitivt.

I MailChimp er der en rigtig god statistik som fortæller hvor mange der har åbnet dit nyhedsbrev, hvor mange der har klikket på et link og der er nem integration til Google Analytics med Kampagnekoder, så du også her kan se hvor mange der er kommet ind på din hjemmeside via nyhedsbrevet.

Derudover er der også mulighed for at gruppere dine modtagere, samt lave segmenter, så du kan sende forskellige nyhedsbreve til forskellige grupper eller segmenter.

Vi har gennem årene oparbejdet en vis ekspertise i brugen af MailChimp, og kan derfor hjælpe dig med at få en konto opsat korrekt - også så den overholder GDPR.

Hvordan kommer jeg videre?

Har du lyst og ønske om at få flere tilbagevendende kunder i biksen, så er nyhedsbrev en rigtig god mulighed.

Vi hjælper dig med at komme i gang og opsætter det nødvendige på hjemmesiden, samt guider dig i udsendelse af dit første nyhedsbrev.

Vi kan også tilbyde at opsætte og udsende dine nyhedsbreve. Du kan evt. købe et klippekort hos os på fx. 10 timer, og så sørger vi for at alt vedr. dit nyhedsbrev.

Nyhedsbreve er med til at holde på dine kunder
Nyhedsbreve er med til at holde på dine kunder
Fortæl mig mere om Nyhedsbreve
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System