Linkbuilding - det vigtigste du kan gøre for din SEO

Publiceret: 27-05-2021 00:00

Linkbuilding er når andre hjemmesider linker til jeres hjemmeside

Der er mange faktorer/krav som skal være opfyldt på jeres hjemmeside for at få succes online, men der er også faktorer "omkring", eller uden om, jeres hjemmeside som er utrolig vigtige.

En af disse, og nok den vigtigste, er linkbulding - det vil sige andre websites som linker til jeres website.

At få andre til at linke til jeres website giver jeres side troværdighed hos Google og Google anser derfor jeres side som vigtig, hvilket får Google til at flytte jer længere frem i søgeresultaterne.

Hvordan får jeg andre til at linke til vores hjemmeside?

At få andre til at linke til jeres hjemmeside kan være "hårdt arbejde". 

Den letteste måde at begynde på er ved at gøre brug af jeres netværk og specielt jeres leverandører, partnere, distrubutører, forhandlere og gode kunder.
Kontakt dem for at få dem til at linke til jeres website. Det kan evt. være som del af en byttehandel - "hvis I linker til os, linker vi til jer". Men sørg for at der linkes til relevante undersider og ikke blot til forsiden, og sørg for at linkteksten (den tekst der klikkes på) har relevans for den side der linkes til - ikke noget med "læs mere her".

Skriv relevante artikler eller produkttekster om jeres ydelser eller produkter, som ikke blot jeres kunder kan få "noget ud af", men som har almen interesse. Er jeres artikler/produkttekster af høj kvalietet, vil andre måske linke til disse sider.

Skriv indlæg i relevante blogs og link i teksten til relevante undersider på jeres website. Men lad være med at skrive indlæg i blogs som ikke har relevans for jeres ydelser/produkter.

Kontakt evt. nyhedsmedierne i jeres lokalområde og fortæl om jeres ydelser, og få dem til at skrive en artikel med link til jeres ydelser.

Hvor mange link skal der til?

Mange link til jeres hjemmeside er naturligvis rigtig godt, MEN og der kommer selvfølgelig et men, kvaliteten af disse link er meget vigtigere end antallet - det handler meget om at få de rigtige til at linke til jeres hjemmeside. For eksempel er en artikel/interview i et nyhedsmedie med link til jeres hjemmeside meget bedre end blot et tilfældigt link fra en af "dine venner".

Links vurderes ud fra hvor troværdig det medie som linker til jer er. Til eksempel er links fra hjemmesider der er nært beslægtet med indholdet på jeres hjemmeside bedre end tilfældige link fra ikke relaterede brancher.

Det er derfor vigtigt at du får de rigtige hjemmesider til at linke til dig og ikke bare får rigtig mange mere eller mindre tilfældige hjemmesider til at linke. Visse links til jeres website kan være potentielt skadelige. Det gælder typisk links fra sider med ulovligt, pornografisk og/eller autogenereret indhold. Desuden er sider som det generelt ikke er i din interesse at blive associeret med også potentielt skadelige.

Derfor er der heller ikke et svar på hvor mange link der er godt for at få succes med linkbulding.

Jeg vil hellere have et link fra et interview i Børsen til vores hjemmeside end 20 link fra mindre sites som ikke har direkte relevans til vores branche.

Andre vigtige faktorer ved SEO

Vi har skrevet en del artikler om SEO, som du med fordel kan læse.

Eller I kan kontakte os for en gratis gennemgang af jeres hjemmeside mht. forbedringer af bl.a. tekniske SEO.

7504
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System