Interne links binder din side sammen

Publiceret: 28-08-2020 07:00

Hold på de besøgende og giv Google et hint om vigtige sider

Interne link er links mellem dine sider - f.eks. fra en produktside til en anden med tilbehør.

At linke til andre sider på din hjemmeside er en rigtig god ide, da disse link er med til at skabe sammenhæng på din side og samtidig giver det også Google mulighed for at "crawle" videre på din side.

Desuden kan du også når du skriver artikler "genbruge" indhold fra en anden side så du ikke skal skrive det samme igen og igen (og dermed undgå Duplikeret indhold).

Interne og eksterne link

Der er forskel på om du linker til en intern og en ekstern side:

  • Link til interne sider skal åbne i samme vindue
  • Link til eksterne sider skal åbne i nyt vindue

Grunden hertil er, at du helst vil have den besøgende til at blive så længe som muligt på din hjemmeside. Hvis du linker eksterne sider til samme vindue, så forsvinder den besøgende måske helt fra din side.

Udover det som sker på din hjemmeside - mht. link til interne og eksterne sider - så er sider som linker til din hjemmeside også en vigtig faktor for godt du bliver placeret i søgemaskinerne.
Dette behandler vi ikke yderligere her - men du kan læse mere om Links i en tdiligere artikel.

Korrekt formateret link

Undgå at sætte de fuldstændige link ind på hjemmesiden, da de vil få din mobile version af hjemmesiden til at fungere dårligt.

Eksempelvis er nedenstående link, til en anden artikel, ikke særlig læsevenligt og kan desuden medføre horisontal scrollbar på din side på mobilen, fordi linket opfattes som et langt ord.

https://newwweb.dk/tips-tricks/formatering-af-indhold-5651/

Den tekst som der klikkes på bør være sigende for hvad der linkes til. Brugen af "klik her" for at læse mere er ikke nær så god som hvis teksten der klikkes på siger noget om hvad der findes "bag" linket.

Eksempel:

  1. "... læs mere om SEO - klik her"
  2. "... læs mere om SEO her"

Nummer to er meget bedre - da ordene som er markeret (link-teksten) giver mening i forhold til hvad brugeren kan forvente at læse mere om.

Desuden læser Google disse link som vigtige "søgeord" på din hjemmeside.

5652
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System