Overtrædelse af retningslinjer: Succesfaktorer ved søgemaskineoptimering (SEO)

Publiceret: 01-03-2018 00:00

I de kommende uger og måneder vil vi, her hos NEWWWEB, kaste lys over faktorer der på en direkte eller indirekte måde, påvirker søgemaskineoptimeringen af dit website og giver dig en bedre rangering på søgemaskinernes resultatside. Disse faktorer virker og forstærker hinanden når de kombineres.

I denne 8. udgave behandler vi emnet; Overtrædelse af retningslinjer.

Læs også om de tidligere emner vi har behandlet her

Overtrædelser af retningslinjer

Overtrædelser indbefatter faktorer som har en negativ påvirkning på din hjemmesides rangering blandt søgemaskinernes resultatside.

Indholdsfattigt indhold

I 2011 udrullede Google Panda-opdateringen, der er designet til at registrere og reducere rangeringen af hjemmesider med indholdsfattigt, intetsigende eller værdiløst indhold for brugerne. Sådan indhold behandles på samme niveau som spam. Dette gøres i Googles konstante forsøg på at vise det mest relevante indhold for dets brugere. Derfor fraråder vi at have indholdsfattigt, intetsigende eller værdiløst indhold på deres hjemmesider. 

  • Undgå at have indholdsfattigt, intetsigende eller værdiløst indhold på din hjemmeside.

Cloaking

Cloaking betyder, at en hjemmeside programmeres til at vise søgemaskinerne en helt anden version af siden end den personer ser når de besøger hjemmesiden. Cloaking er således et forsøg på at manipulere hjemmesidens placering blandt søgemaskinernes resultater. Fordi det essentielt er bedrageri, kan straffen for cloaking derfor medføre en udelukkelse fra søgemaskinernes indeks, der betyder, at hjemmesiden ikke vises blandt søgeresultaterne.

  • Benyt ikke cloaking-teknikker til at vise søgemaskinerne end version af din hjemmeside end den dine besøgende ser.

Keyword-stuffing

Selvom vi har opfordret til at anvende de keywords/søgeord, som din målgruppe søger efter på din hjemmeside, betyder det ikke, at du skal anvende disse søgeord igen og igen. Der er ingen fordel ved at anvende et søgeord, eksempelvis hundrede gange efter hinanden, tværtimod. Dette er blot keyword-stuffing, som har en negativ påvirkning på din rangering blandt søgemaskinernes resultater - Faktisk sidestilles det med spam. Det er dog vigtigt at vide, at søgeord skal bruges ekstremt ofte for, at søgemaskinerne registrere keyword-stuffing på en hjemmeside. Derfor er der ikke grund til at være nervøs for at anvende søgeord i sidens indhold, så længe de anvendes dem på en naturlig måde.

  • Undgå bevidst at spamme keywords/søgeord mange gange efter hinanden (Keyword-stuffing).

Skjult tekst

Skjult tekst er tekst der på en eller anden måde er skjult for dine besøgende. Det kan f.eks. være ved at lave tekstens farve, samme farve som sidens baggrund. Ofte gøres dette for at skjule keyword-stuffing for besøgende. Når søgemaskinerne crawler websites ønsker de at se, det som en menneskelig besøgende ser når hjemmesiden besøges. Af samme årsag straffes hjemmesider med skjult tekst med en dårligere placering blandt søgemaskinernes resultatvisning.

  • Forsøg ikke at skjule tekst eller andet indhold for søgemaskinerne.

Piratkopiering

Piratkopiering dækker over anvendelsen af indhold og materiale med ophavsretlig beskyttelse (Copyright), uden opretshaverens samtykke. Google straffer hjemmesider der modtager et stort antal Digital Millennium Copyright Act (DMCA) take-down forespørgsler ved at udelukke dem fra søgeresultaterne. Med en gratis Google-konto kan du se og reagere på disse take-down forespørgsler i Google Search Console.

  • Anvend ikke indhold eller materiale med ophavsretlig beskyttelse på din hjemmeside, uden oprethaverens samtykke og sørg for at orientere dig om din hjemmeside har take-down forespørgsler.

Store mængder reklamer 

Websites hvor reklamer udgør så store mængder af hjemmesidens øverste del, at indholdet begraves under det straffes ligeledes med en dårligere placering blandt søgeresultaterne. Vi anbefaler, at tilføje Googles plugin, Page Analytics til din browser, så du på Google Analytics, kan få indblik i hvordan din hjemmesides sider ser ud i forskellige skærmopløsninger og for samtidigt at sikre, at reklamer ikke optager for meget plads på hjemmesidens øverste del. 

Google har endvidere, i 2017, erklæret at sider med intrusive interstitials - reklamer der popper op og fylder hele skærmen, når en besøgende navigere rundt på siden eller reklamer som besøgende skal lukke ned for at få adgang til sidens indhold - vil rangeres lavere.  

  • Anvend Googles plugin, Page Analytics, sammen med Google Analytics for at sikre, at reklamer på din hjemmeside ikke fylder for meget.
  • Anvend ikke intrusive interstitials.

Betalte links

Betalte links omfatter betaling til indehaveren af andre hjemmesider imod henvisning (i form af links) til egen hjemmeside. Der findes tjenester der, mod betaling, linker til en ønsket hjemmeside et væld af hjemmesider. Disse tjenester bør heller ikke anvendes. Straffen for dette er reducering af hjemmesidens rangering blandt Googles søgeresultater. Microsofts søgemaskine, Bing, straffer ikke denne praksis, selvom de fraråder den.

  • Betal ikke andre hjemmesider eller tjenester for at linke til din hjemmeside fra deres hjemmeside(r).

Link spam

Link spam dækker over automatiseret eller ekstremt hyppig efterladelse af links til din egen hjemmeside på sociale netværk, forummer, blogs eller andre steder hvor du kan efterlade kommentarer. Denne praksis strider mod Googles retningslinjer for webadministratorer. Derfor reduceres placeringen af hjemmesider der link spammer.

  • Efterlade ikke links til din egen hjemmeside på sociale netværk, forummer, blogs eller andre steder hvor det er muligt at efterlade kommentarer i en ekstremt hyppig grad.
1882
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System